Pensiunea PUSCA SI CUREAUA LATA ofera o experienta de neuitat turistilor care viziteaza zona Turda. Descopera atractii turistice in imprejurimile pensiunii noastre:
SALINA TURDA
( 7 km de la Pensiunea Pusca si Cureaua Lata )
Cu o istorie de peste 2000 de ani,Salina Turda este o atractie subterana futurista. Avand galerii foarte bine conservate, Salina Turda este cel mai mare muzeu al minelor de sare din lume.
Amplasata la 120 de metri adancime, in una dintre cele mai vechi mine de sare cunoscute vreodata, Salina Turda a fost clasificata de Business Insider, drept cel mai frumos loc subteran din lume.
Aspectul inovator al acestui parc de distracții pare a fi ceva dintr-un film science fiction. Acesta conține atracții precum un amfiteatru, un lac subteran care poate fi explorat cu vâsle și bărci cu vâsle, o roată panoramică, camere de tratament spa cu aerosoli naturali, bowling, mini-golf, teren de sport, tenis de masă, mese de biliard.
CHEILE TURZII
( 10 km de la Pensiunea Pusca si Cureaua Lata )
Cheile Turzii este o rezervaţie complexă: geologică, floristică şi faunistică. Este situată în Podişul Pordeiului, în apropierea municipiului Turda, pe o suprafaţă de 175,70 hectare.
Cheile Turzii conțin unul dintre cele mai bogate și pitorești peisaje carstice din România. Peste 1000 de specii de plante și animale (unele dintre ele rare sau pe cale de dispariție, cum ar fi usturoiul sălbatic sau unele specii de vulturi ) trăiesc aici.
Cheile Turzii se leaga printr-o serie de trasee de alte obiective turistice, cum ar fi Cheile Turului, Cascada Ciucas si Cheile Borzesti.
CHEILE TURENILOR
( 10 km de la Pensiunea Pusca si Cureaua Lata )
Cheile Turenilor sunt salbatice, peretii de calcar fiind apropiati in unele locuri pana la cativa metri. Pe parcursul lor intalnim cateva pasaje care trebuie trecute prin catarare, dar fara dificultati deosebite. Lungimea cheilor este de aproape 1850 m.
VALEA ARIESULUI
( 19 km de la Pensiunea Pusca si Cureaua Lata )
Valea Arieșului este situată în Țara Moților – una dintre zonele etnografice pitorești ale Romaniei.
Principalele atracții turistice ale zonei sunt: nedeile populare care se păstrează încă vii din timpuri imemorabile (Târgul de fete de pe Muntele Găina, Targul de la Calineasa); pesajele specifice Țării Moților cu case răspândite până pe crestele munților; relieful carstic cu o densitate și varietate mare( Cheile Galbenei, Cetățile Ponorului, Ghețarul Scărișoara, Ghețarul Focul Viu, Izbucul Tăuzului etc.)
CASTRUL ROMAN POTAISSA
( 4 km de la Pensiunea Pusca si Cureaua Lata )
Castrul de la Potaissa este cel mai mare castru de legiune cu functionare indelungata in Dacia.
Cu laturile lungi (de nord si sud) de 573 m si cele scurte (de est si vest) de 408 m, uriasul dreptunghi pe care-l descrie castrul ocupa o suprafata de 23,37 ha.
Prin orientare si pozitie, castrul de la Potaissa respecta principalele prescriptii ale tehnicienilor militari din epoca in care a fost construit.